AĞIN KÖPRÜSÜNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR...

Belediye Başkanı Mustafa YENTÜR, İlçemiz Kaymakamı Nedim AKMEŞE ve beraberindeki heyet Ağın Karamağara Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Şantiye Şefiİnş.Müh. Erkan KESKİN köprünün yapılan ve kalan işleriyle ilgili bilgiler verdi ve çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa YENTÜR köprü ile ilgili yaptığı açıklamada; “Köprü ile ilgili Cumhurbaşkanımız Sn.Abdullah GÜL’e, Başbakanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN’a mektuplar yazdım, birçok kez Ulaştırma Bakanı Sn. Binalı YILDIRIM’ la görüştüm. Sayın Bakanı Köprüye davet ettim, sağolsunlar geldiler ve Ağın Halkı müsterih olsun bu köprü en yakın zamanda bitecek dediler. Aynı şekilde 2010 yılında Karayolları Genel Müd. Yrd. Sn. İsmail KARTAL, Köprüler Daire Bşk. Sn.Emin ENER, Köprüler Etüt ve Proje Şb.Müd. Sn. F.Seçil ÇAM ve Karayolları 8. Bölge Müd. Yasin ALTUNYUVA’da köprüde incelemelerde bulundular. Bu girişimlerimizden sonra Köprüler Daire Bşk. Sn.Emin ENER Eski köprü projesinin 15-20 yıl süreceğini, yeniprojenin hazırlanmasının uzun sürdüğünü fakatproje yapısı itibari ile en fazla 3 yılda bitmek zorunda olduğunu söyledi. 2011 yılında yeni ihale yapıldı ve yüklenici firma çalışmalara başladı.

Köprünün özellikleri ile ilgili de bilgi veren YENTÜR; “ Köprümüz üst yapısı proje değişikliğinden sonra Gergin eğik kablo askılı çelik köprü olarak değiştirildi. Köprümüzün uzunluğu 520 mt., genişliği 13 mt., iki ayak arası uzunluğu 280 mt.” Dedi.

YENTÜR ayrıca “ Ulaştırma Bakanımız Sn.Binali YILDIRIM’ında söylediği üzere köprü ile ilgili tüm plan ve proğramların 2013 yılı sonunda bitirmek üzere yapıldığını, aynı zamanda şuanda yapılmakta olan Ağın-Elazığ karayolunun da köprüyle birlikte biteceğini” söyledi.

İlçedeki diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren YENTÜR “İlçemizde bir yandan kanalizasyon projemiz devam ediyor, bir yandan 25.000 m2 kilitli parke ihalesi yapılacak. Yapılan bütün hizmetlerin halkımıza ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.